Klaar om te beginnen met hardlopen? Dit moet je doen om te beginnen

Het is tijd dat je eens weer wat aan je conditie gaat doen en je wilt voor de eerste keer gaan hardlopen. Maar toch is het niet zo makkelijk als ‘gewoon een rondje lopen’. Om te beginnen komt er toch meer bij kijken dan je in eerste instantie denkt. In dit artikel gaan we je tips geven om goed van start te gaan met jouw eerste kilometers.

Dit moet je doen om te beginnen met hardlopen

‘Gewoon starten’

Dit is meest voor de hand liggende en logische tip, maar is misschien wel de beste tip die er is. Er is veel informatie te vinden op internet over hardlopen, waardoor je de door bomen het bos niet meer ziet. Je kunt je verdrinken in informatie, echter leer je pas echt hardlopen door eenmaal te beginnen. Pas dan kom erachter welke tips voor jou wel of niet werken. Maar als je toch een paar handigheden wilt hebben, blijf dan verder lezen.

Goede schoenen en sportkleding

Zoek als eerste een goed passende hardloopschoenen. Goede hardloopschoenen ondersteunen je voeten tijdens het lopen. Ze dempen de impact voor elke stap die je zet en voorkomen daarmee blessures. Ook kan een goede schoen helpen met een betere looptechniek. Het is handig om je te laten helpen in een hardloopspeciaalzaak. Die kijken meteen of het een goede schoen is die bij jou past. Het is een investering, maar dat is het zeker waard.

Warming up

Een goede training begint altijd met een warming up. De spieren in je lichaam moeten opgewarmd worden voordat je begint met een rondje hardlopen. Je begint met rustig inlopen en maak je armen, benen en romp los. Nadat je een paar minuten hebt genomen om op te warmen kun je beginnen met het rondjes hardlopen. Nadat je klaar bent met

Ga niet te hard

De meesten mensen hebben de neiging om de eerste keer veel te hard te gaan lopen. Dit zorgt ervoor dat je eerste hardlooprondje erg zwaar, vermoeiend en ook niet leuk gaat worden. Snelheid is nog helemaal niet belangrijk als je net begint met lopen. Het is beter om rustig te beginnen en op een comfortabele manier te lopen. Je let op hoe je lichaam aanvoelt en probeert telkens iets verder in afstand of iets langer in minuten te lopen. Daarna ga je pas bezig met snelheid.

Gebruik een hardloopschema

Een duidelijk hardloopschema geeft structuur en zorgt ervoor dat je geleidelijk progressie boekt. Je werkt gerichter naar een doel toe en zorgt ervoor dat jij alleen maar hoeft te concentreren op het hardlopen. Wil jij een hardloopschema ontvangen van RunGoodFeelGood? Neem dan contact met ons op!

Plan je trainingen in je agenda

Kies van te voren wanneer je gaat hardlopen. Soms ontschiet het je dat je nog een rondje moet lopen of heb je geen zin om te gaan sporten. Daarom raden we je aan om een vast moment in de week te nemen om een rondje te gaan lopen. Dit zorgt voor meer motivatie en grotere kans dat jij je doelen gaat bereiken.

Gebruik een hardloop app

Meten is weten! Als jij weet hoe lang en hard hebt gelopen, motiveert dat jou om te de volgende keer verder of langer te lopen. Maak daarom altijd gebruik van een hardloop app die meet wat jij hebt gedaan. Gebruik een simpele app die voor jou werkt en motiverend werkt.

Met deze tips zou jij klaargestoomd moeten zijn om je eerste rondje te gaan hardlopen. Wil jij meer tips, klik dan hier.

Wil jij graag trainingen ontvangen? klik dan hier.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: